Otthon az idegenben

Bolognai spaghetti paradicsomos húsgombóccal

2017. június 02. 16:24 - KicsiKitti

20170531_130843_hdr.jpg

Hozzávalók 3 személyre:


50 dkg darált hús
1 konzerv paradicsompüré
oregánó
majoranna
só ízlés szerint
1 ek. cukor
400 g spaghetti tészta
250 g sajt

Elkészítés:


A paradicsomkonzervet beleöntöm egy edénybe. Felteszem a tűzre, rászórom a sót, cukrot és a többi felsorolt fűszert. Összekavarom és hagyom, hogy felforrjon, majd folyamatosan kevergetem nehogy leragadjon. Megkóstolom és ha ízlik, akkor elzárom.
A darált húst beleteszem egy tálba, rászórok egy kiskanál majorannát, oregánót, sót, borsot ízlés szerint, ráütök egy tojást és jól összegyúrom. Kb diónyi golyókat formálok belőle és megfőzöm sós vízben (hogy ne égjen le a paradicsom). A végén összekeveredik úgyis.
Felteszem a sós vizet a tésztának és megfőzöm. Reszelt sajttal megszórva kínálom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr5712559975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.