Otthon az idegenben

Gombapaprikás spenótos galuskával

2017. május 26. 14:48 - KicsiKitti

20170526_124353_hdr.jpg

Hozzávalók: (kb. 5 személy)

600 g csiperkegomba

1 nagy fej hagyma

4 ek. olaj

1 ek. paradicsompüré

1 paprika

1 paradicsom

1 kk. pirospaprika

kevés kakukkfű

1 kk. őrölt kömény

egy csipet coriander

só, bors

A galuskához:

250 g spenót

500 g liszt

2 tojás

4 dl tej

Elkészítés:

2 evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, a felkockázott paprikát és paradicsomot, a pirospaprikát, majd a felszeletelt gombát is. Ízlés szerint fűszerezzük a felsorolt fűszerekkel, majd fedő alatt 7-8 percig főzzük. Közben a spenótot megpároljuk, majd pépesítjük.  Vesszük a lisztet, a tojásokat, egy kis sót, jól összekeverjük annyi tejet adva hozzá, amíg lágy galuskatésztát kapunk. Ekkor hozzáadjuk a pépesített spenótot. Két részletben sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Leszűrjük, megöntözzük olajjal és összekeverjük. A tetejére szedjük az elkészült gombapaprikást, meghintjük vágott petrezselyemzölddel és így tálaljuk. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr2912542477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.