Otthon az idegenben

SÜTŐTÖK KRÉMLEVES

2017. április 21. 18:20 - KicsiKitti

Hozzávalók:

• 900 g sütőtök - meghámozva, kimagozva
• 20 g vaj
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 1 késhegynyi fehérbors (őrölt)
• 1 csapott teáskanál só
• 900 ml víz
• 80 ml főzőtejszín (15-20%-os)
• 1 késhegynyi gyömbér (őrölt)

• lehelletnyi szerecsendió
• fél kiskanál fahéj

A tálaláshoz:
• pirított kenyér
• pirított tökmag

20170417_134635_hdr.jpg

Elkészítés:
35 perc


A sütőtököt megmossuk, kiszedjük a magjait, meghámozzuk, felkockázzuk
A vajat megolvasztjuk egy fazékban.
A felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a vajon, majd sózzuk borsozzuk.
Ízesítés után azonnal rátesszük a sütőtököt, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és puhára főzzük a sütőtököt fedő alatt kb. 25 perc alatt.
Összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre közben hozzácsurgatjuk a tejszínt, őrölt gyömbérrel, fahéjjal és szerecsendióval ízesítjük, majd egyet rottyantunk rajta.
Ízlésünknek megfelelően ízesítjük az elkészült sütőtök krémlevest, pirított tökmaggal és fahéjjal megszórva, friss pirítóssal vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr6812444247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.