Otthon az idegenben

Madártejes szelet

2017. április 17. 17:53 - KicsiKitti

Hozzávalók:

A tésztához:

8 ek. liszt

8 ek. cukor

8 tojásfehérje

1 csom. sütőpor

A krémhez:

2 ek. porcukor

25 dkg margarin

6 dl tej

5 ek. liszt

3 ek. kristálycukor

2 csom. vaníliás cukor

8 tojássárgája

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és 25x40 cm-es tepsiben 180 fokon 20-25 perc alatt kisütjük.

A tojássárgájákat a kristálycukorral és az 5 ek. liszttel csomómentesre keverjük, és a felforralt tejjel sűrű krémmé főzzük.

A porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral habosra keverjük, ha kihűlt a tojásos krém összedolgozzuk vele.

A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel. A tetejére habtejszínt kenünk és csokireszelékkel díszítjük.

Tipp: A habtejszín és a tojásos krém közé tehetünk szeletelt gyümölcsöket is (banánt, kivit, almát)

 20170416_103751_hdr.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr1212432617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.