Otthon az idegenben

Tejszínes zellerkrémleves

2017. március 26. 12:27 - KicsiKitti

20170325_155908_hdr.jpgHozzávalók / 4 adag

 

1 közepes db zeller

1 közepes db burgonya

1 közepes db vöröshagyma

1 ek napraforgó olaj

1 gerezd fokhagyma (nagy)

1 kávéskanál só

1 késhegynyi bors

0.5 db leveskocka

1 dl főzőtejszín (20%-os)

Elkészítés

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a zellert, krumplit, vöröshagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.

A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a zellert és a krumplit, átforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Beledobjuk a megtisztított fokhagymát, a leveskockát, beleszórjuk a sót, borsot.

Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Merülő mixerrel pépesítjük. A tejszínt beleöntjük, és újra felforraljuk.

Melegen, levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával kínáljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr612370051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.