Otthon az idegenben

Citromos szelet

2017. március 25. 18:22 - KicsiKitti

20170324_175548_hdr.jpgHozzávalók:

A tésztához:

30 dkg liszt

1 tasak sütőpor (12 g)

1 nagy csipet só

10 dkg porcukor

0,5 kezeletlen citrom reszelt héja

1 nagyobb tojás

5 dkg margarin

2 púpos ek. tejföl

Krémhez:

3 púpos ek. liszt

3 dl tej

20 dkg porcukor

20 dkg margarin

1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, porcukorral, hozzáadjuk a tojást, margarint, reszelt citrom héját, és annyi tejfölt, hogy nyújtható tésztát kapjunk.

Három egyenlő részre osztjuk. Ezeket sütőpapíron egyenként 20*30 cm nagyságú téglalapra nyújtjuk, és közepes tepsi hátára emeljük.

Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 7-8 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk kihűlni. Közben a krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel és mérsékelt lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük, és hozzáadjuk az előzőleg elkevert porcukor-margarin- citromlé, és héj keveréket.

Az egyik lapot lefektetjük, majd rásimítjuk a krém felét, ráhelyezzük a középső lapot, majd megkenjük a maradék krémmel és befedjük a harmadik lappal.

Letakarva legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy a tészta szépen megpuhuljon.

Másnap egy éles késsel felszeleteljük, majd porcukorral vékonyan megszórva kínáljuk.

 

Szólj hozzá!
Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr4412368819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.