Otthon az idegenben

Bajor császármorzsa

2017. március 24. 23:02 - KicsiKitti

Hozzávalók / 2 adag

  • 1 marék mazsola
  • 5 ek. rum
  • 3 db tojás
  • 1 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • 130 g finomliszt
  • 250 ml tej
  • 3 ek. vaj (a sütéshez)
  • 2 ek. porcukor

 

20170323_172633_hdr.jpg

Elkészítés:

  1. A mazsolát egy órára áztassuk be a rumba.
  2. A tojássárgáját egy evőkanál cukorral keverjük jó habosra. Folyamatos keverés mellett keverjük hozzá a tejet, majd két részletben a lisztet, és kavarjuk csomómentesre.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd három részletben forgassuk a tésztához.
  4. Nyomkodjuk ki, és dobjuk a tésztába a mazsolát.
  5. Három evőkanál vajat olvasszunk meg egy 21 cm átmérőjű serpenyőben, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon kezdjük el sütni a tésztát.
  6. 10 perc múlva negyedeljük el a tésztát, fordítsuk meg a szeleteket, és süssük tovább újabb 5 percig. Közben szórjuk meg a tetejét két evőkanál porcukorral.
  7. Újra forgassuk meg a tésztát, vegyük feljebb a lángot és 2-3 perc alatt karamellizáljuk a cukrot. Húzzuk le a tűzről, és fakanállal vágjuk falatokra.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr7112365235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.