Otthon az idegenben

Fokhagymás garnéla spagettivel

2017. március 17. 13:44 - KicsiKitti

Hozzávalók / 2 adag

 

25 dkg tisztított garnéla

15 dkg vaj

4 db fokhagyma

petrezselyem ízlés szerint (friss vagy szárított)

250 g spagetti tészta

2 evőkanál finomliszt

Elkészítés

 

1. A garnélát megtisztítjuk a páncéljától, és leöblítjük.

2. A tésztát megfőzzük. Ha al dente, akkor lecsöpögtetjük és kicsit félretesszük.

3. A vajat feltesszük a petrezselyemmel melegedni (tipp: mivel itthon csak szárított petrezselyem volt, a vajat a mikróban felolvasztottam, és kb. 5-10 perccel a sütés előtt összekevertem a petrezselyemmel, hogy megpuhuljon).

4. A fokhagymát összevágjuk (nem préseljük!), és amikor a vaj már kezd habozódni hozzáadjuk, majd összekeverjük a rákkal.

5. Kb. 5 percig sütjük, majd a rákokat külön vesszük.

6. A vajas-petrezselymes keverékbe 2 ek. lisztet keverünk, besűrítjük, és összekeverjük a tésztával.

20170317_120403_hdr.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr6812345233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.