Otthon az idegenben

Kukoricapelyhes bundában sült csirkecsíkok

2017. március 15. 16:28 - KicsiKitti

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg csirkemellfilé

15 dkg natúr kukoricapehely

3 ek. vaj olvasztva

só, frissen őrölt bors

Körethez:

1 kg burgonya

4-5 ek. olívaolaj

Szószhoz:

2 ek. majonéz

2 ek ketchup

5 ek. natúr joghurt

pár csepp citromlé

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk.  A kukoricapehely harmadát darálóban/mozsárban összezúzzuk, majd az egész darabokkal összekeverjük. A csirkemellcsíkokat az olvasztott vajba mártjuk sózzuk, borsozzuk, végül a kukoricapehely keverékébe forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 200°C-os sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.  A körethez a burgonyát megpucoljuk, megmossuk, cikkekre daraboljuk. Az olívaolajjal összeforgatjuk, majd sütőpapírral bélelet tepsibe szórjuk úgy, hogy legyen köztük hely, és 200°C-os sütőben pirosra sütjük. A szósz hozzávalóit összekeverjük, és tálaláskor a csirkéhez kínáljuk.

20170315_133023_hdr.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr3912340563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.