Otthon az idegenben

PIHE-PUHA SAJTOS POGÁCSA

2017. március 09. 15:30 - KicsiKitti

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej az élesztő felfuttatásához
  • 4-5 dkg friss élesztő
  • 2 teáskanál cukor
  • 3 teáskanál só
  • 1 tojás sárgája a tésztába + 1 a teteje megkenéséhez
  • 15 dkg reszelt sajt + 5 dkg a tetejére

ELKÉSZÍTÉS

A tejet langyosítsuk meg (mikróban 20 másodperc), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk állni, amíg felfut.

A vajat olvasszuk meg egy picit (mikróban 20 másodperc), keverjük hozzá a liszthez, majd keverjük bele az olajat, a sót, a felfuttatott élesztőt és a tojás sárgáját. A végén adjuk hozzá a reszelt sajtot, és jól gyúrjuk össze. A tészta lágy lesz, de nem szabad plusz lisztet hozzáadni!!!

Pihentessük fél órát hűtőben, majd még egyszer gyúrjuk át. Nyújtsuk ki, és szaggassunk pogácsákat belőle. (Ha nincs kedvünk tésztát nyújtani, kezünkkel formázzunk apró gombócokat belőle, és azt lapogassuk ki.)

A tetejét kenjük meg tojás sárgájával, szórjuk rá a sajtot, és sütőben 180 fokon vagy gázsütőben 3-as fokozaton süssük 30 percig.

20170306_182750_hdr.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr712324643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.