Otthon az idegenben

Recept

2017. január 10. 14:03 - KicsiKitti

Közkívánatra folytatom a "Mit főzzek ma?" című rovatomat.

Az ötlet abból ered, hogy sose tudom mit főzzek és gondolom sok háziasszony szenved ugyanettől a problémától. Ezért megosztom veletek, hogy én mit főzök, hátha valaki ötletet merít belőle magának.

Tejfölös gombás pulykaragu

Hozzávalók:

400 g pulykamell

300 g csiperkegomba

2 ek. tejföl

1 fej vöröshagyma

csipet olaj

1 ek. liszt

Elkészítés:

Az apróra szelt hagymát megpirítom kis olajon.

wp_20170109_20_48_05_pro.jpg wp_20170109_20_48_21_pro.jpgBeleteszem a felkockázott pulykahúst.

wp_20170109_20_48_13_pro.jpgMajd fehéredésig fedő alatt egy kevés vízzel párolom. Utána beleöntöm a szeletelt gombát.

wp_20170109_20_48_10_pro.jpgÍzlés szerint sózom és csipetnyi (kb. 1 teáskanál) fűszereket szórok rá, majd alaposan összekeverem. Majoranna, fokhagyma, petrezselyem, oregano.

wp_20170109_20_48_36_pro.jpg Addig főzöm, amíg puha nem lesz. Kb. 2 evőkanál tejfölbe keverek 1 ek. lisztet és összekeverem. Majd beleöntöm a gombás raguba, csomómentesre keverem, és forralok rajta egyet, majd elzárom.

Rizses körettel kiváló fogás!

dsc_0335.JPG

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr6412115485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.