Hozzávalók 2 személyre:
Gombócokhoz:
30 dkg darált sertéshús
1 kisebb tojás
3 púpos ek zsemlemorzsa
1 csapott kk só
1 nagy csipet őrölt bors
1 csapott kk fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
3-4 ek olaj a sütéshez
Mártáshoz:
3 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín) (20 %-os)
1 csapott tk liszt
1 kis csokor friss petrezselyemlevél
1 gerezd fokhagyma vagy 0,5 tk. fokhagymakrém
1 csipet só
Elkészítése:
A darált húst egy tálban összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).
Kézzel egész apró, kisebb diónyi golyókat gyúrunk, amit kissé ellapítunk a két tenyerünk között.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd fedő alatt a gombócok mindkét oldalát megpirítjuk. Kiszedjük a zsírból, és kicsit félretesszük.
A lisztet a tejszínnel és egy gerezd fokhagymával csomómentesre keverjük, majd mérsékelt lángon besűrítjük. Hozzáadjuk a sót és beleforgatjuk a gombócokat, hagyjuk hogy jól átmelegedjenek.
A megtisztított petrezselyemleveleket egész apróra vágjuk, és a gombócokra szórjuk.
Melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.