Otthon az idegenben

Húsgombócok krémes, petrezselymes mártásban

2018. május 14. 11:11 - KicsiKitti

 Hozzávalók 2 személyre:

Gombócokhoz:

30 dkg darált sertéshús

1 kisebb tojás

3 púpos ek zsemlemorzsa

1 csapott kk só

1 nagy csipet őrölt bors

1 csapott kk fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)

3-4 ek olaj a sütéshez

 20180510_105041_hdr.jpg

Mártáshoz:

3 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín) (20 %-os)

1 csapott tk liszt

1 kis csokor friss petrezselyemlevél

1 gerezd fokhagyma vagy 0,5 tk. fokhagymakrém

1 csipet só

 

Elkészítése:

A darált húst egy tálban összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).

Kézzel egész apró, kisebb diónyi golyókat gyúrunk, amit kissé ellapítunk a két tenyerünk között.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd fedő alatt a gombócok mindkét oldalát megpirítjuk. Kiszedjük a zsírból, és kicsit félretesszük.

A lisztet a tejszínnel és egy gerezd fokhagymával csomómentesre keverjük, majd mérsékelt lángon besűrítjük. Hozzáadjuk a sót és beleforgatjuk a gombócokat, hagyjuk hogy jól átmelegedjenek.

A megtisztított petrezselyemleveleket egész apróra vágjuk, és a gombócokra szórjuk.

Melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.

20180511_122422_hdr.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr8713904018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása